Varmepumpe

En varmepumpe er et varmeanlæg, der udnytter varmen i luften eller jorden til at opvarme boligen. Selvom varmepumper bruger el, er de langt mere miljøvenlige og billigere i drift end almindelig elvarme. En varmepumpe bruger kun ca. en fjerdedel af den elektricitet, som en el-radiator bruger til at opvarme en bolig.

I princippet kan varmepumper anvendes i alle type bygninger. Det gælder, uanset om varmen skal leveres til radiatorer og gulvvarme, eller om bygningen er uden et fordelingsanlæg. I bygninger med fordelingsanlæg opvarmer varmepumpen desuden brugsvandet.

Der kan være væsentlige besparelser at hente ved at kombinere det eksisterende varmeanlæg med en varmepumpe eller skifte helt over til et varmepumpeanlæg.

Du kan i nogle tilfælde halvere din varmeregning ved at skifte dit gamle olie- eller naturgasfyr ud med en varmepumpe. Hvis du har elvarme, er besparelsen endnu større. Besparelsen skyldes, at varmepumper udnytter den tilførte energi over tre gange bedre end andre former for opvarmning. Du kan hente de største besparelser på varmeregningen med et jordvarmeanlæg, som er mest effektivt.

Husk at informere kommunen, hvis du udskifter boligens primære varmekilde.

Hvilke fordele er der ved en varmepumpe?

  • En varmepumpe er mere miljøvenlig end opvarmning med olie og naturgas
  • Der er store besparelser at hente på varmeregningen ved at skifte fra olie- eller naturgasfyr til en varmepumpe
  • Den kræver stort set ingen vedligeholdelse udover et årligt servicetjek

 

Kontakt os allerede idag for en uforpligtende samtale om, hvad vi kan gøre for dig.